اظهارنامه عدم فعالیت

شرکت های بدون فعالیت باید این نکته را بدانند که با وجود فعالیت یا عدم فعالیت شرکت بعد از ثبت شرکت موظف به انجام برخی امور در هر سال می باشد که عدم تعهد به آنها شرکت را مشمول جرایم مالیاتی خواهد کرد.

 

شرکت های بدون فعالیت :

گاهی شرکت ها ثبت و تاسیس می شوند ولی حساب بانکی شرکت هیج گردشی ندارد. چنین شرکت هایی شامل عدم فعالیت می شوند و در صورت بی دقتی با مشکلات مالیاتی مواجه خواهند شد. ممکن است این اتفاق به دلایل مختلف برای هر شرکت تازه تاسیسی رخ بدهد. باید توجه شود که با وجود فعالیت یا عدم فعالیت شرکت به هرحال یک شرکت ثبت شده موظف به انجام برخی امور در هر سال می باشد که عدم تعهد به آنها شرکت را مشمول جرایم مالیاتی خواهد کرد. برخی از مهمترین این امور به این شرح می باشد : تا پایان اسفندماه هر سال باید دفاتر قانونی سال آینده را دریافت کرد. اظهارنامه‌های مالیاتی باید تا پایان تیر ماه هر سال تکمیل و به اداره دارایی‌ ارجاع داده شوند.

 

نکات مهم برای شرکت های بدون فعالیت :


نکات مهمی برای شرکت هایی که فعالیت ندارند وجود دارد که دانستن آن ها کمک می کند از بروز بسیاری مشکلات پیشگیری شده و یا درباره آن چاره اندیشی شود. در این نوشتار به مهم ترین این نکات پرداخته شده است. پس از ثبت شرکت، مشخصات از طریق اداره ثبت شرکتها به اداره دارایی گزارش می شود، پس باید دانست که عدم فعالیت یک شرکت هرگز به معنی عدم تشکیل پرونده مالیاتی آن نیست.

اشخاص حقوقی جهت ثبت مراودات مالی خود نیازمند دفاتر پلمپ تجاری (یک جلد دفتر روزنامه، یک جلد دفتر کل) هستند. این دفاتر پس از اتمام مراحل ثبت شرکت به درخواست شرکت اداره ثبت شرکتها پلمپ شده و سالانه به شرکت داده می شود عدم دریافت دفاتر پلمپ به صورت سالانه موجب تخصیص جریمه علی الراس می گردد و امکان اخذ دفتر پس از اتمام آن در سال جاری دیگر وجود نخواهد داشت.

در صورت عدم فعالیت، از هرگونه خرید و فروش برای اعضا به نام شرکت خودداری شود، زیرا احتمال گزارش طرف معامله وجود دارد. اظهارنامه های ارزش افزوده بصورت صفر در مهلت مقرر تحویل داده شوند. در صورت قید آورده نقدی در اساسنامه ، باید در حساب بانکی و در اظهارنامه عملکرد نیز این موضوع منعکس شود. باید توجه داشت که حتی خرید یک نرم افزار حسابداری هم فعالیت به حساب آمده و موجب می شود تا گزارش عدم فعالیت باطل شود.

ارائه اظهارنامه مالیاتی 1401

همه اشخاصی که مشمول پرداخت مالیات در ایران هستند؛ مانند شرکت ها، موسسات غیر تجاری انتفاعی، کسبه و اشخاص حقیقی که دارنده مجوزهای تولید یا توزیع هستند و در اداره مالیات پرونده مالیاتی داشته باشند باید اقدام به ارسال اظهار نامه مالیاتی 1401 نمایند.

حتی اشخاصی که در سال مالی قبل هیچ گونه درآمدی نداشته باشند. باید اظهارنامه عدم فعالیت را در زمان مقرر به اداره مالیات ارسال نمایند.

همان طور که عنوان شد اظهار نامه مالیاتی گزارش عملکرد سالانه می باشد و به نوعی کارنامه یک سال مالی اشخاص حقیقی و یا حقوقی است. که افراد در آن میزان در آمد و سود خود را به اداره مالیات اظهار می کنند. که اصطلاحاً به آن خود اظهاری مالیاتی می گویند.

 

نحوه تکمیل اظهار نامه مالیاتی 1401

 

پیش از این تهیه و تکمیل فرم های مالیاتی برای اشخاص بسیار دشوار بود. به نوعی که قبل از سال 1391 مودیان مالیاتی باید برگه اظهار نامه مالیاتی را از مراکز تعیین شده اداره مالیات خریداری می کردند و پس از تکمیل این فرم ها، مودیان باید به بادجه های مشخص شده اظهار نامه را تحویل می دادند، این روش علاوه بر هزینه بردار بودن بسیار زمان بر نیز بود.

 
 

اما از سال 1391 فرم های الکترونیکی اظهار نامه های مالیاتی در سامانه اداره مالیات تعریف شد که به نوعی باعث سرعت در روند تکمیل و تنظیم اظهار نامه مالیاتی شد.

شما با مراجعه به سایت اداره مالیات لینک اپیکیشن اظهار نامه مالیات را دریافت می کنید، این اپیکیشن بر روی سیستم کامپیوتر قابل نصب است و اطلاعات و صورت مالی یک سال اشخاص در آن وارد می شود.

از این رو مودیان مالیاتی هیچ گونه مراجعه حضوری ندارند و در همین سامانه می توانند ابلاغیه مالیات سال 1401 را دریافت کنند.

بعد از ارسال اظهار نامه مالیاتی 1401 اشخاص حقوقی و برخی تجار حقیقی که دارنده دفاتر پلمپ هستند باید در زمان قانونی مقرر شده، دفاتر پلمپ خود را به اداره مالیات تسلیم نمایند. دفاتر پلمپ شامل دو دفتر است که یکی دفتر کل و دیگری دفتر روزنامه می باشد.

 

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی 1401

 

همان طور که پیش از این عنوان شد اظهارنامه مالیاتی و اصلاحیه های اظهار نامه مالیاتی طی مقرر هر سال برای اشخاص حقیقی تا 31 خرداد و برای اشخاص حقوقی تا 31 تیر ماه می باشد، اما به دلیل شیوع ویروس کوید 19 جهت جلوگیری از تجمع افراد در اداره مالیات مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی در سال گذشته برای اشخاص حقیقی تا پایان مرداد ماه و اشخاص حقوقی تا پایان شهریور ماه تمدید شد.

اما تا کنون مهلت تمدید اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی تا 15 تیر ماه تمدید شده است و برای اشخاص حقوقی مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی تا یک ماه پس از اتمام مهلت اظهارنامه مالیاتی تمدید شد.

اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند جهت اطلاع از آخرین وضعیت اظهارنامه مالیاتی 1401 با کارشناسان و متخصصان ما در راه روشن تماس بگیرند.

 

اشخاصی که ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند

 

همه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی ایرانی که در اداره مالیات دارای پرونده مالیاتی هستند، هر ساله ملزم به تسلیم اظهار نامه مالیاتی هستند، اظهار نامه مالیاتی همان کارنامه یک سال مالی اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.

 
افراد ایرانی که در خارج از کشور نیز مراودات مالی دارند و نیز در ایران فعالیت های اقتصادی دارند. از این رو افراد خارجی نیز که در ایران مراودات مالی دارند. موظف به پرداخت مالیات به دولت ایران می باشند.

بنابراین به طور کلی می توان گفت همه اشخاصی که در ایران درآمد مستقل به موجب انجام فعالیت های تجاری و اقتصادی دارند موظف به پرداخت مالیات هستند.

حتی کارمندان و کارکنان دولتی نیز هر ما از آنچه که در آمد دارند مالیات پرداخت می کنند اما اظهارنامه مالیاتی برای کسانی است که در اداره مالیات پرونده مالیاتی دارند.

 

مدارک لازم جهت اظهارنامه مالیاتی 1401

 

  • اجاره نامه به نام با کد رهگیری
  • لوراق و مدارک ثبتی اشخاص حقوقی
  • اسناد و مدارک شناسایی اشخاص حقیقی
  • مدارک شناسایی اشخاص دارنده حق امضاء در شرکت ها و موسسات غیر تجاری
  • میزان مبلغ فروش در مبادلات داخلی و خارجی مجموعه باید مشخص شود.
  • میزان مبلغ پرداخت شده مالیات باید مشخص شود.
  • اشخاص حقیقی (تنها کسانی که دفاتر پلمپ دارند) و حقوقی باید شماره ثبت دفاتر پلمپ خود را در اظهارنامه مورد نظر وارد کنند.
  • اشخاص باید اطلاعات حساب های سال قبل را در اظهارنامه مالیاتی سال جاری وارد نمایند.
  • مشخصات ملک اجاره شده مودی باید در اظهارنامه ارائه شود.
  • باید مانده سود و زیان سال های قبل و گردش حساب شرکتی یا شخصی در اظهار نامه ارائه شود.
  • در صورت داشتن کارت بازرگانی باید شماره کارت بازرگانی، نام کاربری و رمز عبور، در صورت داشتن هر نوع مجوز ارائه مجوز فعالیت، و ارائه کد رهگیری برای پیش ثبت نام اظهار نامه مالیاتی الکترونیکی.
  • ارائه گردش حساب در خصوص تهیه مواد اولیه، کالاهای تولید شده، و کالاهای وارداتی و صادراتی و سایر کالاهای مورد معامله در شرکت یا دفتر فعالیت.

 

مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی 1401

 

قبل از اینکه اظهارنامه مالیاتی تنظیم و ارسال شود. باید مودیان در اداره مالیات تشکیل پرونده مالیاتی را انجام دهد. بعد از تشکیل پرونده مالیاتی نام کاربری و رمز عبود در سامانه اداره مالیات برای این افراد تعریف می شود.

 
 

مودیان هر ساله موظف هستند گزارش عملکرد سال مالی تمام شده را به اداره مالیات اعلام نمایند. بدین منظور اشخاص حقیقی تا پایان خرداد مهلت دارند. اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی هستند. که طی دو سال اخیر در ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا این مدت زمان توسط مسئولین اداره مالیات تمدید می شود.

بنابراین پس از ورود به سامانه اداره مالیات با لینک دانلود اظهار نامه عملکرد، اپیکیشن مربوطه را بر روی سیستم کامپیوتر نصب می کند. در ابتدا نیز تمام اطلاعات را در سامانه وارد می کنید. بعد از تکمیل و ارسال طی یک ماه زمان دارید تا در صورتی که اشتباهی در ورود اطلاعات داشته اید. اصلاحات مورد نظر را انجام دهید. سپس دفاتر و فاکتور های مجموعه را باید به ماموران مالیاتی جهت بررسی ارسال نمایید.

ماموران اداره مالیات پس از بررسی و مشخص شدن در آمد واقعی مالیات سال مالی 1401 را مشخص می کنند. که ابلاغیه آن صادر می شود و طی مدت مقرر قانونی در صورت که اعتراض داشته باشد. می توانید اعتراض خود را به مبلغ مالیات تعیین شده ثبت کنید.

 

اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت 1401

 

شرکت ها یا اشخاص حقیقی که دارای پرونده مالیاتی هستند. اما به هر دلیلی فعالیت تجاری یا اقتصادی ندارند نیز موظف می باشند. هر ساله گزارش عدم عملکرد خود را به اداره مالیات اعلام نمایند.

برخی افراد فکر می کنند چون نامه عملکرد خود را رد کرده اند. دیگر نیاز به اظهار نامه عدم فعالیت نیست که چنین موضوعی قابل پذیرش نیست. ممکن است منجر به صدور جریمه عدم گزارش عملکرد خود از سود اداره مالیات شوند.

اگه این نوشته مفید بود براتون امتیاز بدین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان تماس بگیرید