نحوه پلمپ دفاتر

پلمپ دفاتر قانونی دارای اهمیت زیادی بین شرکتها و اشخاص حقوقی می باشد به طوری که دیرکرد یا عدم انجام آن شامل جریمه خواهد بود. حال آنکه بسیاری هنوز اطلاعی از این موضوع ندارند و هنگام مراجعه به اداره مالیات به اهمیت این موضوع پی می برند. باید دانست که معنی پلمپ دفاتر یا دفاتر پلمپ چیست تا بعد از آن به نحوه انجام آن آشنا شویم:

دفاتر پلمپ چیست؟ ( پلمپ دفاتر چیست؟ )

 

طبق ماده ۶ قانون تجارت، کلیه اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی بعد از ثبت شرکت جهت اظهار هزینه ‎ها و درآمدهای خود به دفاتر پلمپ نیاز دارند.

علل نامگذاری دفاتر، به نام دفاتر پلمپ به این علت است که تمامی صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت ها پلمپ می شوند بدین منظور کلیه شرکت‎ها در صورتی که کارکرد داشته باشند جهت تعیین نمودن عملکرد مالی خود موظف به تکمیل و ارائه این دفاتر هستند، عدم اخذ، تکمیل و ارایه این دفاتر باعث علی الراس شدن شرکت خواهد شد.

همچنین زمانی که شرکت فعالیتی هم نداشته باشد جهت اعلام عدم فعالیت خود به دارایی، باید دفاتر پلمپ شده خود را به صورت سفید یا خالی به حوزه دارایی شرکت تحویل بدهند.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر

 

مدارک مورد نیاز اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقیقی)

 

  • کپی کارت ملی متقاضی
  • کپی پروانه کسب و یا مجوز فعالیت کسبی

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر ( اشخاص حقوقی)

۱- کپی کارت ملی مدیر عامل و مهر شرکت
۲- کپی روزنامه تاسیس شرکت
۳- کپی آخرین تغییرات ثبتی شرکت در روزنامه رسمی (در صورت وجود تغییرات)
۴- وکالتنامه یا معرفی نامه برای نماینده در صورتی که وکیل یا نماینده برای پلمپ دفاتر معرفی شده باشند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  خصوصیات شرکت خوب

 

مراحل انجام پلمپ دفاتر قانونی

 

قدم اول: ثبت اطلاعات متقاضی پلمپ دفتر

در مرحله اول نخستین بخشی که باید تکمیل شود تعیین نوع شخص متقاضی است. نوع شخص متقاضی می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • حقیقی
  • شخصیت حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکتها
  • شخصیت حقوقی غیر از مرجع ثبت شرکت‌ها
  • شعبه شخصیت حقوقی مرجع ثبت شرکت‌ها

پس از انتخاب نوع شخص متقاضی باید نوع تقویم مالی (شمسی یا میلادی) و شروع سال مالی را دقیقا مشخص کنید. شروع سال، ماه و روز مالی باید بر اساس چیزی که در اساسنامه شخصیت حقوقی ثبت شده انتخاب شود. پایان سال مالی پس از تعیین شروع سال مالی به صورت خودکار محاسبه می‌شود.
حال باید تابعیت متقاضی را مشخص کرده و شماره همراه را وارد کنید. دقت کنید کلیه پیامک‌های مربوط به مراحل پلمپ دفاتر به شماره‌ای که در این مرحله وارد کرده‌اید ارسال می‌شود.
متقاضیان حقیقی باید مشخصات فردی خود را دقیقا مطابق کارت ملی خود وارد کنند. اگر اطلاعات ثبت شده با استعلام ثبت احوال یکسان نباشد، موجب رد درخواست می‌شود. نکته دیگری که باید مورد توجه متقاضیان حقیقی پلمپ دفاتر باشد نام تجارتخانه است. چون وارد کردن عناوینی مانند شرکت، موسسه و مانند این‌ها در این بخش موجب رد درخواست شما می‌شود.
در مورد وارد کردن آدرس محل دریافت دفاتر پلمپ شده لازم است بدانید دفاتر صرفا به آدرسی که در این بخش وارد کرده‌اید ارسال می‌شود پس آدرس خود را به صورت دقیق و با جزییات لازم در این بخش وارد کنید تا از مشکلات بعدی تا حد امکان جلوگیری شود.
در مورد شخصیت حقوقی ثبت شده در مرجع ثبت شرکت‌ها علاوه بر نکات پیش گفته لازم است که شناسه ملی را وارد کنید.
پس از تکمیل همه بخش‌های این مرحله روی گام بعدی کلیک کنید تا به مرحله بعد بروید.
توجه داشته باشید که اطلاعات وارد شده در این بخش باید مطابق اطلاعات صحیح شرکت باشد در غیر این‌صورت با خطا مواجه می‌شوید و نمی‌توانید از این مرحله عبور کنید.

قدم دوم: ثبت اطلاعات شخصیت حقوقی

در این مرحله اطلاعات شخص حقوقی بر اساس اطلاعاتی که در قدم اول وارد کرده‌اید به شما نمایش داده می‌شود. اطلاعات مربوطه را به دقت بررسی کرده و در صورت تایید تیک گزینه «تایید اطلاعات شخصیت حقوقی» را بزنید.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  تفاوت ثبت برند حقیقی و حقوقی

توجه داشته باشید در گام بعدی بر اساس همین اطلاعات «شماره پیگیری» به درخواست شما اختصاص داده می شود.

 

قدم سوم: ثبت اطلاعات تکمیل‌کننده اظهارنامه پلمپ

همان‌طور که گفتیم در این مرحله می‌توانید شماره پیگیری خود را مشاهده کنید. علاوه بر این در این قدم می‌بایست سمت تکمیل‌کننده اظهارنامه مشخص و اطلاعات مربوط به یکی از اعضای هیات مدیره در این بخش وارد شود. اطلاعات سایر اعضای هیات مدیره در قدم بعد وارد خواهد شد.

 

قدم چهارم: ثبت اطلاعات هیات مدیره شرکت یا موسسه

با توجه به اینکه درخواست پلمپ دفتر مربوط به شخص حقیقی است یا حقوقی اطلاعات لازم برای این مرحله وارد می‌شود. پس از وارد کردن اطلاعات هر کدام از اعضای هیات مدیره شرکت یا موسسه دکمه «ثبت اطلاعات شخص» را بزنید.
توجه کنید اطلاعات اشخاص با تابعیت ایرانی، با کد ملی (برای اشخاص حقیقی) یا شناسه ملی (برای اشخاص حقوقی) و اطلاعات اشخاص با تابعیت غیرایرانی با کد فراگیر ملی ثبت شود.
کد فراگیر ملی را می توانید از سایت سازمان امور مالیاتی اخذ کنید.

 

قدم پنجم: ثبت سمت اعضای هیات مدیره شرکت یا موسسه

در این قدم باید سمت و مدت تصدی را مشخص کنید. پس از تکمیل اطلاعات هر شخص روی «ثبت سمت شخص» کلیک کنید تا اطلاعات وی در سامانه ثبت شود.

 

قدم ششم: ثبت دفتر مورد تقاضا

در این قدم نوع دفتر مورد تقاضا که شامل دفتر کل و دفتر روزنامه است تعیین می‌شود. متقاضی علاوه بر تعیین نوع دفتر می‌بایست تعداد برگ‌های دفتر و تعداد جلدهای دفتر مذکور را نیز معین کند. پس از ورود اطلاعات روی «ذخیره دفتر مورد تقاضا» کلیک کنید. لازم به ذکر است امکان ثبت تقاضا برای پلمب دفاتر خاص نیز وجود دارد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  ثبت موسسه خیریه چگونه است؟

 

قدم هفتم: تایید صحت اطلاعات می‌باشد

در این قدم متقاضی باید صحت اطلاعات خود را تایید کند. این کار با کلیک روی «تایید اظهارنامه پلمب دفتر تجاری و مدارک موردنیاز» انجام می‌شود.
این مرحله یک بخش دیگر را نیز شامل می‌شود. در بخش مدارک مورد نیاز مدارکی را که متقاضی باید آماده و ارسال کند بسته به این‌که شخص حقیقی است یا حقوقی معین شده، در ادامه مدارک مورد نیاز برای متقاضی حقیقی و حقوقی دفاتر پلمپ آمده است.

نتیجه گیری

تمامی خدمات پلمپ دفاتر قانونی در موسسه راه روشن به راحتی و با هزینه کمتر انجام میگیرد و نگرانی برای رد شدن درخواست پلمپ نخواهید داشت. ضمن اینکه کارشناسان و وکلای موسسه راه روشن در تمامی مراحل به شما مشاوره رایگان ارائه می کنند.

 

 

امتیاز شما به این مقاله post

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!